• 2012 - Ενιαίο τηλεπικοινωνιακό σύστημα διαχείρισης εννέα διαφορετικών εταιριών 

Η Genius Systems μελέτησε, σχεδίασε και κατασκεύασε ενιαίο τηλεπικοινωνιακό σύστημα για τη διαχείριση εννέα διαφορετικών εταιριών με οκτώ διαφορετικούς τηλεπικοινωνιακούς παρόχους.

  • 2011 - Σύστημα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης με νυχτερινό φωτισμό lazer μεγάλων αποστάσεων

Το 2011, η Genius Systems μελέτησε, σχεδίασε και κατασκεύασε το πρώτο στην Ελλάδα σύστημα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης με νυχτερινό φωτισμό lazer μεγάλων αποστάσεων σε εγκατάσταση στην περιοχή του πρώην Ιπποδρόμου Φαλήρου. Με τη χρήση ιδιαιτέρως εξειδικευμένου εξοπλισμού η εταιρία έδωσε πρόσβαση στο internet με τη δημιουργία ενός δυναμικού λογαριασμού DynDNS στην αναπαραγωγή live των παραγόμενων εικόνων HD σε πάνω από δέκα χρήστες με συνδυασμό γραμμών ADSL και τη δημιουργία bottle neck. Οι εικονολήπτες τοποθετήθηκαν σε πυλώνες ειδικής κατασκευής για αντοχή σε ταχύτητες ανέμου έως 160 χιλιόμετρα με μέγιστη ταλάντωση στα 12 μέτρα ύψος, μέχρι 2,5 εκατοστά.

  • 2010 - Σύστημα ασφαλείας και κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης σε στρατόπεδο

Η Genius Systems μελέτησε, σχεδίασε και κατασκεύασε σύστημα ασφαλείας και κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης στο μεγαλύτερο στρατόπεδο στην περιοχή της Θράκης.

  • 2009 - Σύστημα διασύνδεσης σε πέντε κατοικίες

Το 2009, η Genius Systems μελέτησε, σχεδίασε και κατασκεύασε σύστημα διασύνδεσης αλλά και τα επιμέρους συστήματα που διασυνδέθηκαν (επίγεια και δορυφορική τηλεόραση, συστήματα ασφαλείας, τηλεπικοινωνιών και δικτύου καθώς και κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης) σε πέντε κατοικίες στην περιοχή της Πελοποννήσου σε οικόπεδο 1.000 στρεμμάτων.

  • 2008 - Μελέτη- κατασκευή συστημάτων ασφαλείας

Ένα χρόνο αργότερα, η Genius Systems μελέτησε, σχεδίασε και κατασκεύασε σε κτίριο γραφείων και show room 2.000 τ.μ. στην περιοχή του Μοσχάτου,συστήματα πυρανίχνευσης, ασφάλειας, κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, ανακοινώσεων, δικτύου, δορυφορικών και επίγειων λήψεων, ελέγχου πρόσβασης καθώς και κατάσβεσης.

  • 2007 - Η/Μ εγκαταστάσεις κατοικίας 2.000 τετραγωνικών μέτρων

Το 2007, η Genius Systems μελέτησε, σχεδίασε και κατασκεύασε εξολοκλήρου όσον αφορά τις Η/Μ εγκαταστάσεις κατοικίας 2.000 τετραγωνικών μέτρων στη Γλυφάδα, χρησιμοποιώντας όλα τα είδη των υφιστάμενων τεχνολογιών, από τη λήψη πληροφορίας για το PH του νερού της πισίνας, την ειδοποίηση του κέντρου ελέγχου για την έλλειψη καυσίμου στη δεξαμενή του καυστήρα, το ολοκληρωμένο δίκτυο τηλεπικοινωνιών και δορυφορικής λήψης, την εγκατάσταση του συστήματος ασφαλείας αλλά και το συνδυασμό όλων των ανωτέρω σ’ένα ενιαίο σύστημα.

  • 2004 - 1ο ενιαίο πανευρωπαϊκό Call Center / Συστήματα ασφαλείας του Κέντρου Έντυπου Τύπου των Ολυμπιακών Αγώνων

Το 2004 η Genius Systems μελέτησε, σχεδίασε και κατασκεύασε, για την εταιρία Being Best το 1ο ενιαίο πανευρωπαϊκό Call Center, διασυνδέοντας όλες τις ευρωπαϊκές χώρες μέσω internet με φωνή, με χρήση της τεχνολογίας VoIP της Panasonic. Η εταιρία βραβεύτηκε σχετικά με αυτή την παγκόσμια πρωτοτυπία και εξάντλησε τις δυνατότητες των συγκεκριμένων τηλεφωνικών κέντρων.

Την ίδια χρονιά, η Genius Systems μελέτησε, σχεδίασε και κατασκεύασε τα συστήματα ασφαλείας του Κέντρου Έντυπου Τύπου των Ολυμπιακών Αγώνων όπου μετέπειτα στεγάστηκε στο κτίριο αυτό το Υπουργείο Παιδείας.

  • 2003 - Διασύνδεση εταιριών με τεχνολογία VoIP της Panasonic

Πραγματοποιήθηκε η 1η πανελλαδική διασύνδεση εταιριών με τεχνολογία VoIP της Panasonic. Η διασύνδεση πραγματοποιήθηκε το 2003, συνδέοντας τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας ΕΓΕΜ Α.Ε. που εδρεύουν στην Αθήνα, με το εργοστάσιό της στη Θεσσαλονίκη. Με αυτήν την εγκατάσταση η ΕΓΕΜ κατάφερε να μηδενίσει το κόστος των πολλαπλών καθημερινών κλήσεων ενδοεπικοινωνίας μεταξύ των γραφείων και του εργοστασίου της.

  • 2002 - «Ανακαίνιση και Αποκατάσταση Ζαππείου Μεγάρου»

Κατά το διάστημα της εξάμηνης Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (από την 1η Ιανουαρίου έως 30 Ιουνίου 2003), λειτούργησε ένα μόνιμο Κέντρο Τύπου και ένα μόνιμο Γραφείο Διαπιστεύσεων στο Ζάππειο, ως έδρα της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ.

Το 2002 η Genius Systems υπήρξε υπεργολάβος στο έργο «Ανακαίνιση και Αποκατάσταση Ζαππείου Μεγάρου» για τη φιλοξενία της Ελληνικής Προεδρίας για την ΕΕ, αναλαμβάνοντας την κατασκευή του δικτύου δομημένης καλωδίωσης-οπτικών ινών, του συστήματος πυρανίχνευσης, κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης με σύστημα matrix, του συστήματος ασφαλείας και την κατασκευή του πρωτοποριακού - για τα τότε δεδομένα - control room για τον έλεγχο και το χειρισμό όλων των συστημάτων του Ζαππείου Μεγάρου, συμπεριλαμβανομένου και της συντήρησης, Η εταιρία συνεργάστηκε καθόλο το διάστημα που διήρκησε η Ελληνική Προεδρία με ειδικά τμήματα της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής που είχαν συσταθεί για το σκοπό αυτό.

Το Ζάππειο Μέγαρο αποτελείτο από 23 αίθουσες, στις οποίες υπήρχαν 2.150 θέσεις εργασίας.

Το ίδιος έτος σχεδιάστηκε, υλοποιήθηκε και ελέγχθηκε από τη Genius Systems το τηλεφωνικό κέντρο του Ζαππείου Μεγάρου, το οποίο προοριζόταν να καλύψει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της Ολυμπιάδας του 2004.