Η Genius Systems ιδρύθηκε το 1992 με βασικό της λειτούργημα τη μελέτη, την εγκατάσταση και τη συντήρηση εξειδικευμένων εφαρμογών ηλεκτρονικών συστημάτων, (τηλεφωνικών κέντρων, δορυφορικών συστημάτων, κεραιών, συναγερμών, κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, καμερών, πυρανίχνευσης, συστημάτων BUS - Έξυπνο σπίτι κ.α.) με σκοπό την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων.

Genius Systems χάρη στην εικοσαετή παρουσία της στο χώρο, στη συνεχή έρευνα και ανάπτυξη,στην τεχνογνωσία του επιστημονικού προσωπικού της, στη στήριξη των επιλεγμένων συνεργατών της και σε συνδυασμό με το πλήθος των έργων που έχουν υλοποιηθεί προσφέρει από τις απλούστερες ηλεκτρονικές εφαρμογές μέχρι και τις πλέον εξειδικευμένες.

Δραστηριοποιούμενη σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς όπως:

  • Συστήματα Ασφαλείας,
  • Ηλεκτρονικά Συστήματα,
  • Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα και Δίκτυα,

παρέχει ολοκληρωμένες, αξιόπιστες και οικονομικές λύσεις, βασισμένες σε μελέτες που εκπονεί στους χώρους εγκατάστασης του κάθε πελάτη.

Ο συνδυασμός διαφορετικών τεχνολογιών από τους εξειδικευμένους μηχανικούς, της επιτρέπει να προσδώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα και να ικανοποιήσει τις ανάγκες κάθε πελάτη της λειτουργώντας πάντα συμβουλευτικά.

Ακολουθώντας μια σταθερά ανοδική πορεία μέχρι σήμερα, η Genius Systems επέκτεινε τις δραστηριότητες της και κατόρθωσε όχι μόνο να εισέλθει δυναμικά στο χώρο των ηλεκτρονικών συστημάτων αλλά να ξεχωρίσει και να εδραιωθεί στο ανταγωνιστικό πεδίο αναπτύσσοντας και διατηρώντας το πελατολόγιό της, στο οποίο περιλαμβάνονται χιλιάδες ιδιώτες και εταιρίες, όπως επίσης και δημόσιοι φορείς.

Με αιχμή του δόρατός την τεχνολογία και το εξειδικευμένο προσωπικό της, τη βαρύτητα στη συνέπεια αλλά κυρίως την 24ωρη υψηλών προδιαγραφών τεχνική εξυπηρέτηση, έχει πλέον καθιερωθεί στους τομείς όπου δραστηριοποιείται.

H Genius Systems διέκρινε ότι στον τομέα των συστημάτων ασφαλείας έχουν αυξηθεί οι ανάγκες για ποιοτική και ποσοτική ασφάλεια, λόγω της συνεχώς επιδεινούμενης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Η ανάγκη αυτή των πολιτών αλλά και η απαίτησή τους για επαρκή και ολοκληρωμένα μέτρα προστασίας (ασφάλεια οικίας, καταστημάτων, γραφείων, προστασία χώρου), την οδήγησε στην ανάπτυξη στρατηγικής συνεργασίας με την εταιρία Virtual International SA, η οποία εξειδικεύεται στην απομακρυσμένη διαχείριση κτιρίων και στον απομακρυσμένο έλεγχό τους, την καταγραφή συμβάντων, εικόνας και ήχου, έχοντας ως βασική υπηρεσία της, τον «Άγρυπνο Φρουρό».