Ο όρος "τηλεπικοινωνίες" καλύπτει ένα ευρύτερο φάσμα επικοινωνίας, το οποίο δεν περιορίζεται μόνο στα τηλεφωνικά κέντρα ή στη μετάδοση ομιλίας μέσω οποιουδήποτε τρόπου. Ο όρος τηλεπικοινωνίες (telecommunications) καλύπτει όλες τις μορφές επικοινωνίας εξ αποστάσεως μαζί με τις απαραίτητες μετατροπές όπως η ραδιομετάδοση, η τηλεγραφία, η τηλεομοιοτυπία (fax), η τηλεόραση και φυσικά η τηλεφωνία (ενσύρματη και κινητή), οι ψηφιακές επικοινωνίες και η δικτύωση των υπολογιστικών συστημάτων.

Με τον γενικό όρο "τηλεπικοινωνίες" νοείται η κάθε μορφής ενσύρματη ή ασύρματη επικοινωνία, ηλεκτρομαγνητική, ηλεκτρική, ακουστική και οπτική επικοινωνία που πραγματοποιείται ανεξαρτήτως της απόστασης.

H Genius Systems, δραστηριοποιείται από το 1992 στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών. Σκοπός της είναι να προσφέρει ολοκληρωμένες, αξιόπιστες και αποτελεσματικές υπηρεσίες στους πελάτες της, αποβλέποντας στη μέγιστη αξιοποίηση της τεχνολογίας, κάνοντάς την ένα λειτουργικό και αποδοτικό εργαλείο στην καθημερινή χρήση.

Η εταιρία διαθέτει άρτια εκπαιδευμένο και πιστοποιημένο ανθρώπινο δυναμικό για την υποστήριξη των σειρών KX-T, KX-TA, KX-TD, KX-TDA, KX-TDE και KX-NCP τηλεφωνικών συστημάτων, καθώς και στις σειρές voicemail KX-TVP, KX-TVM της Panasonic.

Η εμφάνιση της τεχνολογίας VoIP άνοιξε νέους ορίζοντες στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών. H Genius Systems εκπαιδεύεται και παρακολουθεί σχολαστικά τις εξελίξεις αυτής της τεχνολογίας από το 2002, γνωρίζοντας καλά τα οφέλη και την προσφορά της στις εγκαταστάσεις της.

Εκτός από την ενσωμάτωση της τεχνολογίας VoIP στον εξοπλισμό των οίκων που συνεργάζεται, κατασκευάζει και εγκαθιστά Asterisk based pure IP-PBX (αποκλειστικά VoIP τηλεφωνικά κέντρα). Αναπτύσσοντας πλήρως το εύρος των εκτεταμένων δυνατοτήτων τους προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις (Unified Communications) στους πελάτες της.

Η Genius Systems κατανοεί πλήρως τις ανάγκες και τις προσδοκίες των πελατών της διατηρώντας έτσι μακροχρόνιες συνεργασίες μαζί τους, ακόμη και μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης. Απώτερος στόχος είναι να έχει εκμεταλλευτεί στο έπακρο ο πελάτης το σύστημα και αυτό να εξυπηρετήσει πραγματικά τις ανάγκες του.

Αντικείμενο της Genius Systems στον χώρο των τηλεπικοινωνιών είναι:

  • Επικοινωνίες φωνής και εικόνας
  • Επικοινωνίες δεδομένων (Data communications)