Το σύστημα συναγερμού είναι το σύστημα το οποίο ανιχνεύει την παραβίαση σε οποιοδήποτε χώρο. Η Genius Systems συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους οίκους κατασκευής εξαρτημάτων συστημάτων συναγερμού και μπορεί να δώσει λύσεις για όλους τους χώρους μικρούς – μεγάλους, οικίες, γραφεία και εργοστάσια.

Το σύστημα αποτελείται από τα αισθητήρια (όπως μαγνητικές επαφές και ανιχνευτές κίνησης), τη φαροσειρήνα ή οποιοδήποτε άλλο οπτικοακουστικό μέσο και τέλος την κεντρική μονάδα ελέγχου που είναι η καρδιά και το μυαλό του συστήματος.

Ένα σύστημα συναγερμού μπορεί να είναι ενσύρματο ή ασύρματο.

Ανάλογα με τον τύπο της κεντρικής μονάδας που θα επιλεγεί πάντα με τις ανάγκες του ατόμου και του χώρου, υπάρχουν εξειδικευμένα αισθητήρια (πχ. μπουτόν πανικού, ανιχνευτές πλημμύρας, υγρασίας, εξωτερικοί ανιχνευτές κίνησης) και κάρτες επέκτασης (π.χ. κάρτα εντολών Ι/Ο, κάρτα δικτύωσης Ethernet, μονάδα GSM, GPRS κ.ά.).

Ένα σύστημα συναγερμού εκτός από τον αποτρεπτικό ρόλο που έχει, μπορεί να αποκτήσει κατασταλτικό χαρακτήρα αν συνδυαστεί με αλλά συστήματα. (π.χ. να κλείσει πόρτες, να γεμίσει με καπνό ένα χώρο). Επίσης, είναι δυνατή η παράλληλη αποστολή κωδικοποιημένων σημάτων στο Κέντρο Λήψεως Σημάτων Συναγερμού όπου και ακολουθείται μια σειρά ενεργειών όπως η ειδοποίηση των αστυνομικών αρχών, των υπευθύνων ή την εκτέλεση οποιασδήποτε ενέργειας απαιτηθεί.

Η αποστολή των κωδικοποιημένων σημάτων πραγματοποιείται είτε με ενσύρματο τρόπο όπως διαμέσου τηλεφωνικής γραμμής (DΙΑL UP PSTN-ISDN -ευθεία γραμμή ΟΤΕ κά.), είτε μέσω διαδικτύου (ενσύρματου ή ασύρματου) IP modules και GPRS, είτε διαμέσου δικτύου κινητής τηλεφωνίας (GSM).

Η Genius Systems με την πολυετή πείρα της έχει αντιμετωπίσει όλες τις απαιτήσεις των πελατών της δίνοντας έμφαση στις ανάγκες τους. Γι’αυτό το λόγο είναι σίγουρη ότι θα μπορέσει να δώσει λύση και στη δική σας περίπτωση.